Frukostföreläsning den 4 oktober: Personligt ansvar för bolagets skatter & arbetsgivares ansvar

Under Advokatbyrån Gullikssons frukostföredrag den 4 oktober ”Personligt ansvar för bolagets skatter & arbetsgivares ansvar” ger vi dig som arbetar med redovisning grundläggande kunskap och handgripliga tips kring företrädares ansvar för bolagets skatter samt arbetsgivares ansvar så att du kan hjälpa dina kunder att undvika kostsamma misstag.

När: 4 oktober kl 07.30 bjuder vi på frukost och föredraget pågår mellan kl 08.00-09.00
Var: Advokatbyrån Gulliksson, Carlsgatan 3 i Malmö (precis intill Malmö C)
Anmälan: Mejla karin.astenius@gulliksson.se, varmt välkommen med din anmälan och ta gärna med intresserade kollegor.

En styrelseledamot i ett aktiebolag kan bli personligt betalningsansvarig för alla obetalda skatter och avgifter på bolagets skattekonto. De som jobbar med redovisningen är ofta de första att upptäcka när bolaget befinner sig i ett läge där skatter och avgifter inte kommer att kunna betalas i tid. Därmed har de en möjlighet att varna styrelseledamöterna om faran och ge dem chans att undgå ett personligt ansvar. Vad kan styrelseledamöterna göra för att undgå ansvar?

Hos flertalet av företagen är det de anställda som är den största tillgången och arbetsgivaren måste löpande hantera olika typer av arbetsrättsliga frågor. Arbetsgivare har att beakta ett omfattande arbetsrättsligt regelverk med många tvingande bestämmelser vid anställningar, uppsägningar, omorganisationer samt vid frågor avseende arbetsmiljö. Vilken typ av anställningsform skall arbetsgivaren erbjuda? Hur ska arbetsgivaren gå tillväga för att säga upp en anställd? Måste man verkligen förhandla med facket? Den anställde hotar med att kräva skadestånd om jag säger upp den anställde, kan jag riskera skadestånd?

Vi ger er information och konkreta råd om några av de viktigaste frågorna som ni kan dela med er av till era kunder.

Varmt välkommen till vårt frukostföredrag ”Personligt ansvar för bolagets skatter & arbetsgivares ansvar”!

Advokat Simon Henderson
simon.henderson@gulliksson.se
Mobil 0705-80 85 00

Advokat Karin Strandberg
karin.strandberg@gulliksson.se
Mobil 0708-19 06 52

Frågor om föredraget? Välkommen att kontakta Simon Henderson eller Karin Strandberg enligt ovan.

Anmälan krävs för att beräkna inköp av frukost. Du som inte kan komma förrän 08.00 är givetvis välkommen att komma direkt till föredraget.