Gulliksson söker paralegal/advokatassistent till kontoret i Stockholm

Vi behöver förstärka vårt team och söker därför en engagerad och serviceinriktad paralegal/advokatassistent.

Kvalifikationer och egenskaper.
Vi söker dig som har några års arbetslivserfarenhet från advokatbyrå, IP-byrå eller annan relevant erfarenhet av varumärkes- och/eller mönsterhandläggning. Paralegalutbildning eller erfarenhet av arbete med varumärken och designrättigheter är meriterande. Datorn är ett naturligt arbetsredskap för dig liksom det svenska språket och du behärskar engelska väl i såväl tal som skrift. Du bör vara noggrann, service minded och inställd på att arbeta både i team och självständigt. För att trivas hos oss ska du tycka om den utmaning det innebär med ett tidvis högt tempo och korta deadlines. Det ställer krav på att du kan strukturera och prioritera bland dina arbetsuppgifter.

Arbetsbeskrivning.
Som paralegal hos oss får du självständigt, och i samarbete med våra jurister, administrera och koordinera olika typer av juridiska ärenden. Det innebär bl.a. upprättande av ansökningshandlingar och dokument på svenska och engelska samt korrespondens och kontakter med klienter, ombud och myndigheter i olika länder. Vidare får du arbeta med ärenderegistrering och fristhantering, fakturera samt sköta administrativa uppgifter på kontoret.

Vill du tillhöra en av Sveriges ledande advokatbyråer inom immaterialrätt och affärsjuridik?
Då kan vi utlova en omväxlande vardag där du erbjuds ett spännande arbete kombinerat med stora möjligheter till personlig utveckling. Våra uppdragsgivare är allt från det mindre entreprenörsdrivna företaget till stora internationella koncerner inom vitt skilda branscher som t.ex. läkemedel, IT, underhållning, fordon och livsmedel.

Hos oss blir du en del av ett trevligt team som präglas av samarbete och arbetsglädje. Vi har ett öppet klimat med högt i tak och familjär stämning. Samtidigt som vi alltid har fokus på våra klienters bästa värnar vi om möjligheten till balans i livet. Relationen till våra klienter präglas av långsiktighet och det gäller även relationen till våra medarbetare. Vi arbetar i fina lokaler med centralt läge på Karlavägen.

Vill du bli en av oss? Välkommen med din ansökan!
Du ansöker via formuläret här på hemsidan som du hittar under Karriär, välj ”Ansökan till utannonserad tjänst”. Vi arbetar med löpande urval och välkomnar din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 23 januari 2022. Frågor? Läs mer om oss här på hemsidan eller kontakta advokat Peter Ekstedt, telefon 08-24 93 00 eller personalkoordinator Christina Cedergren, telefon 040-664 44 00.

Gulliksson är advokatbyrån som skiljer sig från mängden.
Vi är en affärsjuridisk advokatbyrå med engagerade och kunniga jurister som, i samarbete med våra duktiga paralegals, är verksamma inom affärsjuridik, immaterialrätt, tvistelösning, obeståndsjuridik, miljörätt, arbetsrätt och en del andra områden. Vår speciella kultur präglas av en öppen miljö där spetskunskap inom juridik kombineras med ett genuint intresse för våra klienters vitt skilda områden som sträcker sig mellan innovationer, vetenskap, konst och affärer.
Advokatbyrån Gulliksson är en av de mest välrenommerade advokatbyråerna i Sverige, prisbelönad av flera oberoende internationella rankinginstitut som Chambers, Legal500, MIP och IAM. Gulliksson har ett drygt 50-tal medarbetare på kontoren i Malmö, Lund, Stockholm och Göteborg. Vår unika ställning har gjort oss till en av de största advokatbyråerna i Sverige vad gäller immaterialrätt och ett förstahandsval inom affärsjuridiken för det kunskapsintensiva företaget.