Exklusivt nr 2, 2013

JAKTEN PÅ VERKLIGA VÄRDEN I DEN VIRTUELLA VÄRLDEN

Internetålderns frontbolag bygger i första hand på immateriella värden som know-how, varumärken, programvaror, upphovsrätter, kunddatabaser och liknande – tillgångar som kan vara mer eller mindre dolda i redovisningen och svåra att sätta en prislapp på. Ändå värderas många av dessa bolag till hisnande belopp. Bara i Europa har vi ett fyrtiotal internetbaserade startups som är värda minst en miljard US-dollar, varav flera är grundade av svenskar.

Vad krävs för att ett företag ska få en rättvis värdering i en värld där dolda tillgångar och investerares förväntningar väger tyngre än företagets historiska resultat? Läs årets första nummer av Exklusivt, så får du inblick i konsten att värdera det dolda kapitalet.

Missa inte heller In My Humble Opinion, där Exklusivts ansvarige utgivare, Jonas Gulliksson, resonerar kring nationalstaternas dragkamp om skatteinkomsterna i ljuset av den aktuella Panamaskandalen.

ExklusivtNr1_16

Tipsa oss och vinn en bok!
Vad vill du läsa om i nästa nummer av Exklusivt? Tipsa oss om intressanta ämnen och frågeställningar med inriktning på immateriella rättigheter, så kan du vinna presentboken ”Tales of Innovation” (1:a pris) eller pocketboken ”Minecraft” av Daniel Goldberg och Linus Larsson (2:a – 3:e pris). Skicka ditt bidrag senast den 2 juni 2016 till exklusivt(at)gulliksson(punkt)se så är du med i tävlingen. Vinnarna utses av vår enväldiga jury.

OBS! Nu blir Exklusivt 100% digitalt
Från och med nästa nummer slutar vi att distribuera Exklusivt i pappersform. I stället kan du läsa nyhetsbrevet som en bläddringsbar tidning i datorn, mobiltelefonen eller surfplattan. Har du redan din e-postadress registrerad hos oss, skickar vi nyhetsbrevet till denna adress, men hör ändå av dig till oss på exklusivt(at)gulliksson(punkt)se om du vill vara på säkra sidan.

Läs Exklusivt i bläddringsbart format

Läs Exklusivt i pdf-format