Gulliksson i Lund söker uppsatspraktikant för avlönad praktik i höst

Ska du skriva examensuppsats till hösten?
Vi erbjuder avlönad praktik i samband med ditt uppsatsskrivande!

Hos oss på Gulliksson uppskattar vi kontakten med duktiga, ambitiösa studenter och unga talanger så vi tar regelbundet emot studenter som vill praktisera hos oss under studietiden. Till hösten 2018 skulle vi gärna välkomna dig som är i sluttampen på dina juridikstudier och vill göra uppsatspraktik på en affärsjuridisk advokatbyrå med engagerade och kunniga jurister.

Vad innebär det att praktisera hos oss?

Praktiken ger dig en bra inblick i hur det är att arbeta på en affärsjuridisk byrå samtidigt som du blir en värdefull extraresurs för oss i klientuppdragen. Du får en dedikerad handledare men du kommer också att arbeta tillsammans med fler av våra medarbetare och får därmed en bred inblick i våra olika rättsområden.

Vi har ett öppet klimat med högt i tak och närmast familjär stämning. Du får praktisera i ett trevligt team som präglas av samarbete och arbetsglädje. Prestigen och de vassa armbågarna har vi lagt åt sidan. I Lund arbetar vi i ljusa, moderna lokaler i Ideon Gateway med milsvid utsikt.

Vad får man göra som uppsatspraktikant på Gulliksson?

Du kommer att delta i vår dagliga verksamhet och arbeta i de ärenden som sysselsätter oss vid tidpunkten. Under praktiken kommer du bl.a. att få göra rättsutredningar, bevissäkringsåtgärder, upprätta yttrande och strategiska överväganden i samband med processer. Samtidigt ges du möjlighet att skriva din examensuppsats. Vi bistår gärna med vår kunskap och agerar bollplank vid val av ämne och frågeställning. Du kommer också ges möjlighet att skriva på din uppsats under tiden hos oss. Uppsatspraktikant anställs på hel- eller deltid och erbjuds ersättning för arbetet som praktikant.

Vem söker vi?

Vi söker efter duktiga, ambitiösa studenter i sluttampen på sina studier som är redo för att pröva sina vingar på en affärsjuridisk byrå. Du, precis, som vi brinner för affärsjuridiken och gärna immaterialrätten och dess närliggande rättsområden. Du delar vår syn på hur vi bedriver vår verksamhet med stort engagemang för våra uppdragsgivare och fokus på att våra tjänster ska bidra till deras affärsnytta. Självklart har du som söker mycket goda studieresultat och goda språkkunskaper eftersom vi har en internationell verksamhet med klienter och samarbets-partners över hela världen. Som person är du driven, engagerad och har lätt för att samarbeta.

Välkommen med din ansökan!

Skicka din ansökan med personligt brev, CV och betygskopior med e-post till christina.cedergren@gulliksson.se. Skriv ”Uppsatspraktik hösten 2018” i ämnesraden. Du kan också söka via ansökningsformuläret under Karriär här på vår hemsida. Ange i din ansökan när du vill genomföra praktiken. Vi är flexibla när det gäller tidpunkten men ser helst att den pågår under 8-10 veckor.

Vi arbetar med löpande urval och välkomnar din ansökan så snart som möjligt. Frågor? Läs mer om oss här på hemsidan eller kontakta personalkoordinator Christina Cedergren, telefon 040-664 44 00.

Gulliksson är advokatbyrån som skiljer sig från mängden.

Vi är en affärsjuridisk advokatbyrå med engagerade och kunniga jurister som, i samarbete med våra duktiga paralegals, är verksamma inom affärsjuridik, immaterialrätt, tvistelösning, obeståndsjuridik, miljörätt, arbetsrätt och en del andra områden. Vår speciella kultur präglas av en öppen miljö där spetskunskap inom juridik kombineras med ett genuint intresse för våra klienters vitt skilda områden som sträcker sig mellan innovationer, vetenskap, konst till affärer.