Gulliksson söker jurister till kontoren i Malmö och Lund med inriktning mot immaterialrätt alternativt obestånd

Kvalifikationer och egenskaper.
Vi söker efter intelligenta, handlingskraftiga och kreativa jurister som inom kort eller nyligen avslutat sin tingstjänstgöring eller som har några års erfarenhet från arbete vid advokatbyrå. Tjänsterna ställer krav på mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt utpräglad språkkänsla eftersom byrån har en internationell verksamhet med klienter och samarbetspartners över hela världen. Självklart har du som söker mycket goda juridiska kunskaper och studieresultat. För den ena tjänsten är det meriterande om din juristutbildning har inriktats mot affärsjuridik, immaterialrätt eller tvistelösning. För den andra tjänsten ser vi gärna att din inriktning är mot obestånd men även arbetsrätt och tvistelösning är av betydelse, och du får gärna ha erfarenhet sedan tidigare. För att trivas bör du vara utåtriktad, engagerad och ha en bra känsla för att kunna prioritera i situationer med tidvis högt tempo. Vi värdesätter din förmåga att arbeta såväl självständigt som i team, att bygga och vårda sociala relationer samt inte minst din förmåga att tänka och agera affärsmässigt.

Vill du tillhöra en av Sveriges ledande advokatbyråer inom immaterialrätt och affärsjuridik?
Då kan vi utlova en omväxlande vardag där du erbjuds ett spännande arbete kombinerat med stora möjligheter till personlig utveckling. Du kommer att få möjlighet att delta i allt från att hjälpa det mindre entreprenörsdrivna företaget med deras dagliga juridiska frågor till att medverka i stora internationella affärer och tvistelösningsförfaranden för världsledande bolag inom vitt skilda branscher som t.ex. läkemedel, IT, underhållning, fordon och livsmedel. Vårt team inom obestånd hanterar företagsrekonstruktioner, likvidationer, ackord och konkurser och företräder klienter i olika domstolsprocesser inom området. Du kommer också att få hantera frågor inom arbetsrättens alla områden.

Hos oss blir du en del av ett trevligt team som präglas av samarbete och arbetsglädje, prestige och de vassa armbågarna har vi lagt åt sidan. Vi har ett öppet klimat med högt i tak och närmast familjär stämning. Samtidigt som vi alltid har fokus på våra klienters bästa värnar vi om möjligheten till balans i livet. Relationen till våra klienter präglas av långsiktighet och det gäller även relationen till våra medarbetare. I Malmö arbetar vi i ljusa, moderna lokaler i Glasvasen granne med Malmö C och i Lund i ljusa, moderna lokaler högt placerade i Ideon Gateway.

Har du vad som krävs? Välkommen med din ansökan!
Skicka din ansökan med personligt brev, CV och betygskopior med e-post till christina.cedergren@gulliksson.se. Skriv ”Ansökan jurist” i ämnesraden och ange i din ansökan vilken av tjänsterna du är mest intresserad av. Det går också bra att ansöka på hemsidan via formuläret som du hittar under Karriär. Vi arbetar med löpande urval och välkomnar din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 18 november. Frågor? Läs mer om oss här på hemsidan eller kontakta personalkoordinator Christina Cedergren, telefon 040-664 44 00.

Gulliksson är advokatbyrån som skiljer sig från mängden.
Vi är en affärsjuridisk advokatbyrå med engagerade och kunniga jurister som, i samarbete med våra duktiga paralegals, är verksamma inom affärsjuridik, immaterialrätt, tvistelösning, obeståndsjuridik, miljörätt, arbetsrätt och en del andra områden. Vår speciella kultur präglas av en öppen miljö där spetskunskap inom juridik kombineras med ett genuint intresse för våra klienters vitt skilda områden som sträcker sig mellan innovationer, vetenskap, konst och affärer.

Advokatbyrån Gulliksson är en av de mest välrenommerade advokatbyråerna i Sverige, prisbelönad av flera oberoende internationella rankinginstitut som Chambers, Legal500, MIP och IAM. Gulliksson har ett 40-tal medarbetare på kontoren i Malmö, Lund och Stockholm. Vår unika ställning har gjort oss till en av de största advokatbyråerna i Sverige vad gäller immaterialrätt och ett förstahandsval inom affärsjuridiken för det kunskapsintensiva företaget