Gullikssons Magnus Friberg inbjuden till konferensen Nahrungsergänzungsmittel i Tyskland

Med fokus på de rättsliga förutsättningar för kosttillskott i Sverige kommer Gullikssons partner Magnus Friberg att föreläsa på den välbesökta konferensen Nahrungsergänzungsmittel 2018 i Frankfurt, 6-7 februari.

Med överlappande regelverk och ofta komplexa klassificeringsfrågor är det många företag inom life science som förr eller senare stöter på juridiska utmaningar.
– Inte minst hälsokostbranschen är snårig rent juridiskt. Bara i Sverige finns ett antal lagar och förordningar att förhålla sig till och ibland uppstår svårigheten i samspelet med de europeiska lagarna, säger Magnus Friberg, partner hos Gulliksson, som har många års erfarenhet av att arbeta med just regulatoriska frågor.

Konferensen i Frankfurt är en årligen återkommande konferens med ett stort antal deltagare från företrädesvis Tyskland. På plats kommer Magnus Friberg att lyfta specifika exempel och case.

–  Jag ska tala om de rättsliga förutsättningarna som gäller för kosttillskott i Sverige och förklara de hur de olika regelverken fungerar och berätta om ny praxis.

Gullikssons Life Science-team erbjuder juridisk rådgivning oavsett om det handlar om utveckling, lansering, etablering och upprätthållande av rättigheter och adekvata rättighetsskydd.

– Teamet hos Gulliksson har stor erfarenhet av life sciences – vilket även innefattar regelverket för kosttillskott. Vi är ofta med under hela resan där kommersialiserings­fasen är avgörande, inte minst gällande tillämpning av det regulatoriska regelverket och vid genomförandet av marknadsföringsåtgärder.