Speeddejting med fokus på kapital och kunskap – Gulliksson medverkar under årets Maxa Malmö

Av hela 72 sökande företag är 27 uttagna och klara för Maxa Malmö som går av stapeln den 13 april på Studio i Malmö.
– Alla sökande visar verkligen upp den otroliga bredd Malmös näringsliv har. Vi från Gulliksson ser fram emot att möta företagen och människorna bakom för att höra mer om deras visioner och knyta kontakt för att bidra med vår kunskap kring affärsjuridik, säger Karin Strandberg, partner hos Gulliksson.

Gulliksson är partner till Tillväxt Malmö som står bakom Maxa Malmö, som genom åren lockat flera hundra företagare genom möjligheten att få direktkontakt och speeddejta företagsledare och investerare och knyta kontakter i ett nätverk som kan gynna deras företag. I år arrangeras det hela för femte gången och Maxa Malmö sammanfattar själva årets 27 utvalda företag såhär: 12 stycken företag ledda av kvinnor, 15 stycken av män, 13 tjänsteföretag, 12 produktföretag och två med både tjänster och produkter och hela 25 av företagen affärsidéer som är skalbara utanför Malmö.

– Gulliksson är stolta över att vara en del av Maxa Malmö som ger dessa företag en chans att knyta värdefulla kontakter, kontakter som både kan ge kapital och kunskap, säger Karin Strandberg som är specialiserad på just ärenden som rör affärsjuridik, bolagsrätt och arbetsrätt.

Tillsammans med kollegor från teamet hos Gulliksson ser hon fram emot att möta årets deltagare under Maxa Malmö:

– För bolag som är i början av sin tillväxtresa kan juridiska råd och avväganden vara lika avgörande som kapital. Vi på Gulliksson har stor erfarenhet av att jobba med bolag i olika utvecklingsskeden. Att tänka på riskminimering och jobba strategiskt är viktigt när du vill ta ett bolag vidare in i en ny expansionsfas.

Petra Lundgren, projektledare Maxa Malmö kommenterar årets Maxa Malmö:

– Vi är mycket glada över att så många Malmöföretag vill växa och aktivt söker efter mentorer, nya affärskontakter eller kapitaltillskott. Uppenbarligen finns det ett stort behov av den här typen av mötesplats.

Företagen som träffar investerare på Maxa Malmö final den 13 april är: Familjeterapeuterna Syd, The Smorrebrod Company, Gro’up Edible Ideas, FlexCare Sweden, Mediatool, Roots of Malmö, Outso, C/o Steinertz, Rexor, Puls Solution, djunked, Köld, Gram, Organic Makers, PinMeTo, Lokstallarna Studios, Simfröken, FlyBy Events, Passionice, Gavelinwine, Inkontinensbutiken, Ebbekids, Bruns Product, Min Terapi, Protein.se, Flexeats samt Söder Entertainment.

– Blandningen av företag, entreprenörer och affärsidéer vi ser bland företagen i Malmöregionen är stor och variationsrik. Det ser vi även bland våra klienter som anlitar oss för vårt kompletta utbud av tjänster inom immaterialrätt och affärsjuridik, kombinerat med specialistkompetenser inom en rad branscher, säger Karin Strandberg.

Mer om Maxa Malmö:
Tillväxt Malmö är en del av Stiftelsen Uppstart Malmö och ett unikt samarbete mellan näringslivet och Malmö stad. Tillväxt Malmö erbjuder personlig och kvalificerad affärsutveckling för Malmöföretag med tillväxtambitioner. Ett bättre Malmö genom fler Malmöbor i arbete. Tillväxt Malmö stödjer enskilda företagare så att deras företag växer och därmed skapar nya arbetstillfällen. Fler människor i arbete ger ett bättre Malmö. Målgruppen är företag som har behov av nya nätverk, finansiering och rådgivning i sin tillväxt. Säte i Malmö, storlek mellan 5-25 anställda samt betalande kunder.

Start-up och nyfiken på tillväxt och expansion?
Gulliksson har stor erfarenhet och ett väletablerat arbetssätt när det gäller tillväxtföretag. Med vetskap om varje start-up-företags ekonomiska utmaningar är vi alltid villiga att diskutera alternativa arvodesmodeller. Hör av er till Karin Strandberg om ni vill veta mer om vad vi kan erbjuda!